Oppervlakte berekenen van je tuin Online tool

Bereken de oppervlakte van je tuin

Selecteer de vorm van het deel van de tuin:

Het is tijd om aan de slag te gaan met een nieuw project, nietwaar? En we weten allemaal dat elk geweldig tuinproject begint met de juiste metingen. Daarom hebben we bij TuinierTips deze handige Tuin Oppervlakte Calculator gemaakt. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze tool gebruikt. Geen zorgen, het is net zo simpel als je tuin schoffelen!

Handleiding van onze oppervlakte berekenen tool

Stap 1: Kies de vorm van het tuindeel

Bij het opmeten van je tuin, is het handig om je tuin te bekijken als een combinatie van basisvormen – rechthoeken, cirkels en driehoeken. Begin door het eerste stuk tuin te selecteren dat je wilt meten, en kies de vorm die het beste bij dit stuk past uit het dropdown menu.

De tuin opgedeeld in drie basis vormen om eenvoudig de oppervlakte te berekenen

Stap 2: Voer de maten in

Nu is het tijd om die meetlint uit te halen! Voor rechthoeken en driehoeken heb je twee maten nodig, voor cirkels slechts één.

Als je een rechthoek meet, voer dan de breedte en de lengte in. Bij een driehoek, gebruik je de lengte van de basis en de hoogte. En voor een cirkel, heb je alleen de straal nodig – dat is de afstand van het midden van de cirkel tot de rand.

Stap 3: Voeg de oppervlakte toe

Als je eenmaal je metingen hebt ingevoerd, klik dan op de “Voeg oppervlakte toe” knop. Je ziet nu een bericht dat je vertelt hoeveel vierkante meter je tot nu toe hebt berekend.

Herhaal stap 1 tot 3 voor elk deel van je tuin. Het is een beetje als het leggen van een puzzel, maar dan met je tuin!

Stap 4: Bereken de totale oppervlakte

Als je alle delen van je tuin hebt gemeten en toegevoegd, klik je op de “Bereken totale oppervlakte” knop.

Tadaa! Je hebt nu de totale oppervlakte van je tuin in vierkante meter.

Share your love
TuinierTips
TuinierTips

Maak kennis met Tom, onze vertrouwde tuinman, groene duim en redacteur bij TuinierTips.
Met jarenlange ervaring en een passie voor de natuur, tuinieren en alles wat groeit en bloeit, is Tom de deskundige bron waarop je kunt vertrouwen. Zijn diepgaande kennis en betrokkenheid bij het klimaat en de natuur zorgen ervoor dat zijn advies altijd betrouwbaar en up-to-date is.
Of je nu hulp nodig hebt bij het onderhouden van je tuin of inspiratie zoekt voor nieuwe projecten, Tom staat altijd klaar om je te begeleiden. Met zijn expertise en betrokkenheid zorgt hij ervoor dat je met vertrouwen en succes kunt tuinieren.

Articles: 30